8 juni 2018

Terwijl wij genoten van een heerlijke vakantie buiten onze landsgrenzen, voltrok zich in de tuin een kleinschalige ramp. Tijdens een fikse onweersbui, gepaard gaand met ongekend harde wind, vond een boom langs de slootkant het nodig om er bij te gaan liggen. En dat in mijn border! Hij tikte nog net niet op de achterdeur!
Hulptroepen zijn meteen aan de slag gegaan om zoveel mogelijk tak-met-blad te verwijderen (nogmaals dank jullie wel!!) en zodoende de schade zoveel mogelijk te beperken.
En toen geschiedde het wonder: na het verwijderen van de kruin en het stukje bij beetje inkorten van de stam, veerde de boom in enkele seconden weer overeind, en zijn ontwortelde kluit keerde terug naar moeder aarde.
De boom staat er nu een beetje naakt bij en in de border zijn een aantal planten geruïneerd, maar belangrijker is dat er geen menselijke ongelukken zijn gebeurd, dus we nemen het plantaardige leed maar voor lief…