26 januari 2021

Bizar.. Het meest gebruikte woord om het jaar 2020 te omschrijven. En dat was het. Bizar..

Ploegend gingen we door 2020; alles was overhoop gegooid. Alles wat opkwam ging ten onder. De wereld kwam stil te staan. .. En we ploegden ons door 2020. Vogeltjes floten, bloempjes bloeiden, de lucht schoner dan ooit. En de mensheid ploegde verder, de hele zomer door. Even leek het beter te gaan, maar dat sentiment was van korte duur.. Het werd herfst.. het werd winter, we ploegden door. Het werd Kerst, het werd oudjaar.. We hielden ons groot, maar zijn diep gegaan.

..Inmiddels is het 2021, en we ploegen nog steeds. Er gloort licht aan de horizon, maar tegelijkertijd is niets nog zeker. Met wat geluk kunnen we na al ons geploeg dit jaar weer zaaien en oogsten..

Nieuw jaar, nieuwe kansen dus..

Vooralsnog is het uitgangspunt dat de tuin gewoon open kan dit jaar, met de bijbehorende Groei&Bloei Opentuinenweekenden, en die zijn dit jaar op 3/4 juli en 24/25 juli. Voor groepen op afspraak 15 juni t/m 10 september.