Er was eens…

19 juli 2022

Het is ‘smoorheet’ , ik steek geen poot uit, en jullie liggen vermoedelijk ook allemaal op apegapen; ik kan wel even een verhaaltje vertellen: 
Er was eens een meisje van 56 jaar oud, die al bijna 33 jaar een tuin had waar ze graag in werkte. Het leek het meisje ook wel leuk om een kasje in de tuin te hebben, om zelf bloemen en eventueel wat groenten te kunnen kweken.
Door de jaren heen werd de tuin steeds mooier en de afgelopen negen jaar stelde ze haar tuin op gezette tijden open voor mede-tuinliefhebbers. Tuingasten vroegen haar wel eens: heb je geen kas? Het meisje antwoordde dan: nee, helaas, heb ik eigenlijk geen ruimte voor.. (jullie moeten weten: haar erf is ruin 42 are / huhum) 
..En het verlangen naar een kasje groeide..
Tot op een dag: het meisje ging meten, oriënteren, informeren, kassen ‘inspecteren’ , en uiteindelijk hakte ze de knoop door. Zodoende heeft ze inmiddels alweer een aantal weken terug een kas besteld..
Het zal jullie niet verbazen: dat meisje dat ben ik, en ik heb mijzelf weer veel werk op de hals gehaald, want de border op de foto wordt opgeofferd. Gelukkig bestaat er zoiets als levertijd..